Sonja Claes > In Heusden-Zolder > In de gemeenteraad

In de gemeenteraad

In de gemeenteraad

In de gemeenteraad baseren we ons op het programma dat uitgewerkt werd in aanloop naar de verkiezingen van 2012.
Dit toekomstgericht document bundelt dan ook onze visie op de volgende zes jaren (2013-2019).

Concreet agendeerden we volgende agendapunten op de gemeenteraad:

  • Agendapunt gezonde gemeente:

Met het groeilabel ‘Gezonde Gemeente’ wil het VIGeZ met de hulp van de Logo’s Vlaamse steden en gemeenten vanaf 2013 helpen, adviseren en ondersteunen met het format ‘Gezonde Gemeente’.

Het format ‘Gezonde Gemeente’ is niet vastomlijnd. Het is veeleer een materiaalkoffer waarin bestaande en nieuwe projecten elkaar versterken en lokaal in een verschillend tempo uitgerold kunnen worden. Maar meer nog dan tools en materialen wil het format ‘Gezonde Gemeente’ een netwerk zijn van Vlaamse steden en gemeenten die gezondheid een plaats geven in hun beleid.

Lees meer over dit agendapunt…

  • Agendapunt Bovy:

Ongeveer tien jaar geleden ( gemeenteraad februari 2004)  werd het domein Bovy voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Jodico. Van de erfpachthouder wordt verwacht dat hij het volledige domein in orde houdt en investeert in de gebouwen, het park en de natuur. Jodico investeert en onderhoudt het park, de natuur en de gebouwen niet. Op twee jaar tijd is het volledige domein verloedert. Ongeveer twee jaar later wordt de erfpacht dan ook overgedragen aan C&S. Zij investeerden in het hotel en het park. De natuur werd echter niet goed onderhouden. Ook C&S zag het ongeveer twee en een half jaar later niet echt meer zitten. Zij verkochten hun aandelen aan de Pannekoekebakkers. Vier jaar (2012) later ging één van de handelszaken nl. BVBA Bovy failliet.

Lees meer over dit agendapunt…
Kinderbijslag

De 7de dag

De zevende dag - 09/02/14

Contact

Terlaemenlaan 17
3550 Heusden-Zolder
Tel: 0475 89 27 26
sonja.claes@vlaamsparlement.be