Sonja Claes > Over Sonja > Persoonlijk

Persoonlijk

persoonlijkIk groeide op in Heusden, als tweede kind van Luciënne Truyers en Jef Claes. Terwijl pa in de mijnen werkte, baatte moeder een schoenenzaak uit in het centrum van Heusden. Ik heb nog twee broers: Freddy is de oudste en Erik heet mijn jongste broer. Na schooltijd besteedde ik ieder vrij uur aan de jeugdbeweging (op zondag) en het keurturnen dat drie keer per week plaatsvond. Ik keek toen enorm op naar twee personen die heel belangrijk waren in mijn jeugd en mee bepaalden wie ik nu ben. De eerste was Rita Meynen, mijn leidster en later hoofdleidster (toen ik zelf leidster was). Van Rita leerde ik wat maatschappelijk engagement was. Als leidster bij de jeugdbeweging leerde zij mij ook organiseren en verantwoordelijkheid nemen. Beide zaken kwamen mij in mijn later leven zeker van pas. De tweede persoon die mij in mijn jonge jaren inspireerde, was Marcel Vangeneugden, de trainer van de turnclub. Hij hamerde steeds op doorzetting en de wil om verder te gaan in alle omstandigheden. Hij leerde mij echt mijn grenzen verleggen.

Na mijn studie maatschappelijk assistent in Geel huwde ik met Patrick Lemmens. In 1981 kwam dochter Lies ter wereld. Nog eens twee jaar later kondigde Thomas zich aan. Greet zag in 1986 het levenslicht.
Kleine kinderen worden groot … Ondertussen zijn Patrick en ik de fiere grootouders van Bastian, Pien, Tobin, Pippa en Theo!

Na de geboorte van onze tweede telg bleef ik een jaartje thuis. Van 1984 tot 1991 werkte ik als begeleider van ex-psychiatrische patiënten in De Schans in Heusden-Zolder en Reval in Hasselt.

Studies

  • 1970 – 1976: klassieke humaniora: HSO, richting wetenschappen in het Sint-Jozefsinstituut in Heusden
  • 1977 – 1979: studie maatschappelijk assistent aan het HIK in Geel


Kringwinkel West-Limburg
Sinds de oprichting in 1997 ben ik voorzitter van de vzw De Kringwinkel West-Limburg. Lees meer...

Kinderbijslag

De 7de dag

De zevende dag - 09/02/14

Contact

Terlaemenlaan 17
3550 Heusden-Zolder
Tel: 0475 89 27 26
sonja.claes@vlaamsparlement.be