Sonja Claes > In het Vlaams Parlement > Eedaflegging

Eedaflegging

30 juni 2009

Sonja Claes en Kris PeetersEen officiële proclamatie… Op 7 juni vonden de Vlaamse verkiezingen plaats. Een echt examen voor de parlementsleden. Voor alle parlementsleden die ‘geslaagd’ zijn en opnieuw verkozen werden, was 30 juni een hoogdag. Zij legden (opnieuw) de eed af in het Vlaams Parlement en zullen voor de volgende 5 jaar in het parlement zetelen.

07 februari 2007

CLAES06ADobeOp woensdag 7 februari 2007 legde ik de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger. De eedaflegging vond plaats om 14.00 uur in het Vlaams Parlement.

Zo’n 40 “supporters” – waaronder familie, vrienden en CD&V-Plus-leden – zakten die dag met de bus vanuit Heusden-Zolder naar Brussel af om de eedaflegging bij te wonen. Op de CD&V-fractie heette fractievoorzitter Ludwig Caluwé ons welkom. Ik dankte op mijn beurt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en steun. Na een kleine receptie was het tijd voor de plenaire vergadering en legde ik de eed af. Iedereen op de publiekstribune volgde aandachtig de vergadering en zag hoe de ministers Yves Leterme en Kris Peeters het woord namen en antwoorden op de vragen van enkele volksvertegenwoordigers.
Tot slot volgde een bezoek aan de tentoonstelling over “Mode in Antwerpen” in het Vlaams Parlement en een pauze in de cafetaria voor de bus huiswaarts reed.
Bekijk al mijn parlementaire initiatieven in detail op de website van het Vlaams parlement.

Kinderbijslag

De 7de dag

De zevende dag - 09/02/14

Contact

Terlaemenlaan 17
3550 Heusden-Zolder
Tel: 0475 89 27 26
sonja.claes@vlaamsparlement.be