Sonja Claes > In het Vlaams Parlement > Een bezoekje

Een bezoekje

DSCF0021 bezoekU kan steeds een bezoekje brengen aan het Vlaams Parlement.

Als u een rondleiding wilt volgen in het Vlaams Parlement, kunt u een groepsbezoek aanvragen of als individuele bezoeker aansluiten bij een groepsbezoek. De rondleidingen zijn altijd gratis. Tijdens deze rondleiding krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking en de rol van het Vlaams Parlement. Ook de merkwaardige architectuur van het gebouw en de geïntegreerde Vlaamse hedendaagse kunst komen uitgebreid aan bod. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgerond met een drankje, aangeboden door het Vlaams Parlement.
Voor scholen bestaan er speciale mogelijkheden.

Als u een rondleiding wil vastleggen, geef mij gerust een seintje, dan regelt mijn medewerkster dit voor u. U kan haar bereiken op 0474 / 49 10 88 of liesbeth.maris@vlaamsparlement.be. Houd er wel rekening mee dat u elk bezoek minstens twee maanden vooraf moet aanvragen: er komen immers ruim 30.000 geïnteresseerden per jaar zodat we uw bezoek enige tijd vooraf moeten kunnen plannen.

U kan ook een bijeenkomst van de plenaire vergadering of de commissies bijwonen. Deze zittingen zijn in principe immers openbaar. In alle zalen is er een publiekstribune. Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Als u een vergadering wilt bijwonen, kunt u eerst de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen raadplegen. De agenda’s zijn ook, in een eenvoudigere vorm, beschikbaar op VRT-Teletekst op pagina 721 (plenaire vergadering) en op pagina 722 (commissievergaderingen).

U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang, Leuvenseweg 27, 1000 Brussel. Reserveren hoeft niet, maar kan. U kunt een week vooraf een zitplaats op de publiekstribune reserveren bij de directie Externe Relaties en Ontvangst (e-mail: externe.relaties@vlaamsparlement.be). Hou er wel rekening mee dat een reservatie altijd geannuleerd kan worden als de werkzaamheden van het Vlaams Parlement dat vereisen.  (bron: www.vlaamsparlement.be)
Bekijk al mijn parlementaire initiatieven in detail op de website van het Vlaams parlement.

Kinderbijslag

De 7de dag

De zevende dag - 09/02/14

Contact

Terlaemenlaan 17
3550 Heusden-Zolder
Tel: 0475 89 27 26
sonja.claes@vlaamsparlement.be